Terugblik 2012 – Nestfotoshoots

Hondenfotografie - foto van de nestfotoshoot voor het nestje pups van labrador SoloNestfotoshoots is iets waar ik in het laatste kwartaal van 2011 mee begonnen ben, en wat in 2012 heerlijk is gaan lopen, waardoor ik het afgelopen jaar lekker veel pups en kittens heb mogen fotograferen. Daarom staat dit derde deel uit de terugblikken 2012-serie helemaal in het teken van nestfotoshoots!

Labradors van Actreon

Bij een gezellige kleine kennel voor de labrador retriever in Noordwijk, Labradors van Actreon, kom ik bij ieder nieuw nestje de pups zodra ze een week of zes oud zijn fotograferen, en krijg hier iedere keer weer onwijs leuke en enthousiaste reacties op, zowel van Tilly en Koos, de fokkers, als van de toekomstige pupeigenaren. Zo enthousiast zelfs, dat ik inmiddels ook een aantal van de pups die ik tijdens zulke fotoshoots heb mogen fotograferen nogmaals voor de lens heb gehad toen ze wat ouder waren. Zo onwijs tof!

In mei van dit jaar fotografeerde ik het nestje van Solo, waarvan bovenstaande foto er één van is. En Mugo heb ik ook later weer gezien, tijdens de Paw Print Days :-) De tweede nestfotoshoot was in oktober, voor het nestje van Eadin. Op dit moment hebben ze twee nesten bij Actreon, en begin januari hebben we alweer een afspraak staan voor de nieuwe nestfotoshoot. Ik heb er nu al zin in!

Hondenfotografie Noordwijk - Foto van de nestfotoshoot voor labrador pups

Hondenfotografie Noordwijk - Foto van de nestfotoshoot voor labrador pups

Hondenfotografie Noordwijk - Foto van de nestfotoshoot voor labrador pups

Hondenfotografie Noordwijk - Foto van de nestfotoshoot voor labrador pups

Kittens

Naast de vele pups, heb ik dit jaar ook twee keer een nestfotoshoot mogen doen voor kittens: voor de Bengaalse kittens van een cattery uit Den Haag. Wat zijn dat toch ongelooflijk mooie katten! In maart was ik daar voor het eerst, en hebben we de supergave gele achtergrond gebruikt, en toen ik er in mei voor de tweede keer was kozen we voor het zachtere lichtgrijs. De kittens die ik in mei fotografeerde waren al iets ouder, en dat zorgde voor enorme pret tijdens het fotograferen, omdat we toen de kittens al spelend op de foto konden zetten. Ik heb tijdens die shoot één van mijn favoriete kattenfoto’s van het afgelopen jaar gemaakt, die van de op de achterpoten staande Bengaal die naar een speeltje hengelt. Een echte Dancing Cat-foto!

Kattenfotografie - foto van de nestfotoshoot voor Bengaalse kittens in Den Haag

Kattenfotografie - foto van de nestfotoshoot voor Bengaalse kittens in Den Haag

Kattenfotografie - foto van de nestfotoshoot voor Bengaalse kittens in Den Haag

Kattenfotografie - foto van de nestfotoshoot voor Bengaalse kittens in Den Haag

Andere Nestfotoshoots

Uiteraard heb ik behalve Bengaalse katten en Labradorpups ook nog andere, net zo schattige en lieve, modelletjes voor de camera gehad tijdens nestfotoshoots. Zoals bijvoorbeeld de Grand Basset Vendeen pups die ik in augustus fotografeerde bij Damayanti’s in Zoetermeer, waarbij ik een onwijs gave foto schoot van één van de pups met de moederhond erbij. Zo cute!

Foto's van het hele nest, en van een van de pups met moeder

Hondenfotografie Zoetermeer - Grand Basset Griffon Vendeen nestfotoshoot

In november had ik een nestfotoshoot bij Marincolepoedels, voor drie superschattige dwergpoedels:

Nestfotoshoot dwergpoedels bij Marincolepoedels

Nestfotoshoot dwergpoedels bij Marincolepoedels

De laatste nestfotoshoot van dit jaar was op de verjaardag van Sinterklaas, 5 december, en was bij Speggle-Waggel, een kleine Cocker Spaniel kennel in Wassenaar. Eén van de pups van dit nestje woont nu bij mijn schoonmoeder, dus ik vermoed dat jullie Fenne nog weleens voorbij zullen gaan zien komen hier op het blog!

Hondenfotografie Wassenaar - Foto van de nestfotoshoot voor Cocker Spaniel pups bij Speggle-Waggel

Hondenfotografie Wassenaar - Nestfotoshoot Cocker Spaniels van kennel Speggle-Waggel

Hondenfotografie Wassenaar - Nestfotoshoot Cocker Spaniels van kennel Speggle-Waggel

Ben je benieuwd geworden naar meer van mijn werk, of wil je ook zo’n toffe nestfotoshoot boeken voor je pups of kittens? Bekijk dan mijn Portfolio Hondenfotografie of mijn Portfolio Kattenfotografie, of check de Informatiepagina voor meer info over tarieven en mijn werkwijze!

Mirjam Romijndecember 28, 2012 - 6:59 am

Hey meisje, wat heerlijk om deze kleintjes allemaal nog even terug te zien. Zo mooi en zo schattig. Wat heb je dat toch vreselijk mooi gedaan allemaal. Ik kan me zo voorstellen dat je al deze pups en kittens zo mee naar huis had willen nemen… Geweldig mooi!

Mirjamdecember 28, 2012 - 8:01 am

Hey meisje,
Wat heerlijk om op deze manier nog een keer te genieten van al deze bijzonder mooie pups en kittens. Als ik hier zo naar al die mooie platen zit te kijken voel ik me zo trots en bevoorrecht dat jij, mijn dochter, zulk mooi werk maakt…
En trots, dat blijf ik!
Liefs van mij,
XXX

Rita Cousseedecember 28, 2012 - 8:15 am

wat een mooie fotos ! en zo een lief zwart loubeke

Rita Cousseedecember 28, 2012 - 8:20 am

heb gekeken op de link en zie nu dit is de website van je dochter mooi !

Sanne Van de Bergdecember 28, 2012 - 8:39 am

Tnx mam! Cute zijn ze allemaal he :-) En Rita: Dank je wel voor de complimenten, erg leuk om te horen!

Rita Cousseedecember 31, 2012 - 1:51 pm

Sanne ik hou van fotos kijken en er zelf nemen en die zijn supermooi moet ook wat geduld gekost hebben om die fotos tenemen …geniet met de familie van een gezellig eindejaar en voor straks een gelukkig nieuwjaar ;)

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu