Terugblik 2012 – Kattenfotografie

Kattenfotografie 2012 - Foto van mijn eigen cyperse Europees korthaar kater Julius

Kattenfotografie is iets waar ik me het afgelopen jaar gelukkig lekker veel mee bezig heb kunnen houden, niet alleen met het maken van foto’s van mijn eigen twee katers, zoals de foto van Julius hierboven, maar ook van een aantal superlieve en gezellige asielkatten, en een stel geweldige katten van klanten. En daarom start ik deze serie terugblik 2012-blogjes met een blik op de kattenfotografie van het afgelopen jaar!

Mijn eigen katten

Begin dit jaar maakte ik de keuze om af te stappen van alleen wit en zwart als achtergrondkleuren, en kocht ik een aantal lekkere felle kleurtjes achtergrondpapier. Eén daarvan is de inmiddels befaamde knalroze achtergrondrol, en op die rol fotografeerde ik mijn eigen kat Julius met zijn inmiddels al even befaamde ‘wat wil je nou’-blik. Deze foto is nu al een paar maanden de foto die ik gebruik als bureaubladachtergrond, en ik vind hem nog steeds even geweldig ;-)

Ook mijn andere kat, Brutus, fotografeer ik uiteraard graag, en het grootste verschil tussen de twee is dat Brutus het helemaal eindeloos vindt om op de foto te gaan. Al die aandacht! Hij geniet er gewoon van!

Kattenfotografie Pet Portrait - Foto van Brutus, één van mijn eigen katten

Asielkatten

Afgezien van mijn eigen twee schatten, heb ik ook nog heel erg veel katten van anderen mogen fotograferen dit jaar, waaronder de al eerder genoemde asielkatten van Dierentehuis Stevenshage hier in Leiden. Namens de organisatie Rescue Photo, waar ik me dit jaar als fotograaf bij aangesloten heb, heb ik met een aantal van de katten die daar opgevangen zijn mogen kennismaken, en heb ik hen op de foto mogen zetten. Ongelooflijk dankbaar werk, want een goede foto kan hét verschil maken voor een asieldier! Hieronder volgt een kleine greep uit de geweldige asielkatten die ik heb mogen fotograferen dit jaar:

Kattenfotografie Pet Portrait - Foto van een van de asielkatten bij Dierentehuis Stevenshage

Kattenfotografie Pet Portrait - Foto van een van de asielkatten in het asiel in Leiden

Kattenfotografie Pet Portrait - Foto van de mascotte van Dierentehuis Stevenshage: kater Damocles

Kattenfotografie Pet Portrait - Foto van kitten Darwin

Katten van klanten

Uiteraard heb ik ook nog een heel stel supertoffe katten bij hun baasjes thuis mogen fotograferen dit jaar, waaronder Mickey, Pips, Pepper, Porsche, Heaven, Maserati, Parker en Leeloo. De baasjes, of beter gezegd; het personeel, van al deze katten zijn verzot op hun spinnende, miauwende, slapende en om aandacht vragende viervoeters, en ik had het genoegen hen allemaal te mogen fotograferen:

Kattenfotografie Pet Portrait - Foto van de rode Europees korthaar kater Mickey

Dierfotografie Utrecht - Fotoshoot voor katten Pips en Pepper

Dierfotografie Utrecht - Fotoshoot voor katten Pips en Pepper

Kattenfotografie Pet Portrait - Foto van de prachtige Bengaalse poes Porsche

Kattenfotografie Pet Portrait - Foto's van diverse Bengaalse katten, waaronder kater Maserati en poes Heaven

Leeloo tijdens de fotoshoot in Utrecht

Dierfotografie Utrecht - Kat Parker tijdens zijn fotoshoot

Zijn ze niet prachtig, al die katten? Ik vind van wel! Ik vond het super dat ik met al deze heerlijke karakters kennis heb mogen maken dit jaar, en ik hoop dat ik volgend jaar weer net zulke toffe katten voor de lens zal krijgen!

Wil je ook zo’n gave shoot boeken voor je kat? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar meer van mijn werk? Check dan mijn Portfolio Kattenfotografie, of boek vandaag nog een shoot via het contactformulier!

Mirjam Romijndecember 9, 2012 - 3:49 pm

Mooi zo’n terugblik meisje… En je hebt heel wat modelletjes voor je lenzen gehad. Ik vind die opmerking over Julius, over zijn ‘wat wil je nou’ blik, geweldig. Dat is echt Julius. En bij Brutus zit je ook helemaal goed. Die vind alle soorten aandacht super… Maar ook alle overige spinnertjes staan prachtig op de plaat. Ik hoop dat er nog velen mogen volgen. Super shoots…

Sanne Van de Bergdecember 9, 2012 - 3:58 pm

Dank je mam! Ik vond dit blogje echt enorm leuk om te doen, heb nu al zin in de volgende, volgende week zondag :D

Mirjamdecember 9, 2012 - 4:51 pm

Hey meisje,
Wat leuk zo’n overzicht van het afgelopen jaar, aan kattenfoto’s. Het zijn er ook nogal wat. En allemaal prachtige, lieve, intelligente, eigenzinnige typjes natuurlijk… maar dat zijn katten voor je… Die trekken zich niet veel van de baasjes aan, eerder andersom, zoals je al beschreef, het personeel dus… haha..
Maar je hebt een flink aantal supermooie kattenshoots gemaakt dit jaar. En ik hoop dat er nog velen zullen volgen…
Liefs van mij, de Trotse!
XXX

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu