Terugblik 2012 – Hondenfotografie

Hondenfotografie 2012 - Foto van de fotoshoot in de duinen bij Katwijk voor Nizinny's Benji en Misty

Vorige week schreef ik in mijn serie terugblik 2012-blogjes over kattenfotografie, en in het blogje van deze week is het de beurt aan hondenfotografie! Ik heb het afgelopen jaar weer heel erg veel ontzettend lieve, schattige en stoere honden voor de lens gehad, en hoewel ik nog een paar hondenfotoshoots te gaan heb, vond ik het stiekem toch al de hoogste tijd voor een overzicht van de hondenfotoshoots van 2012!

Begin dit jaar sprak ik op een ontzettend koude maar prachtige februari-ochtend af met de baasjes van twee Nizinny’s Benji en Misty. Benji en Misty waren jarig die dag, en hun baasjes boekten daarom een toffe fotoshoot in de duinen bij Katwijk. Het had de dagen voor de shoot gesneeuwd, dus de duinen lagen er prachtig bij die ochtend, en we hebben supergave foto’s kunnen maken van de twee jarige joppen.

Hondenfotografie 2012 - Nizinny's Benji en Misty op het strand bij Katwijk

Labradors

Uiteraard heb ik dit jaar ook weer erg veel van die ontzettend mooie, maar ook onwijs lieve én stoere labradors voor de camera gehad. Tijdens de Labrador fotoshootdag bij Labradors van Actreon, in mei dit jaar, ontmoette ik nieuwe honden, maar kwam ik ook oude bekenden weer tegen. Wat was dat ontzettend leuk! Ook tijdens de Paw Print Days die ik in november organiseerde ontmoette ik veel leuke labradors, en ik ben ook bij de baasjes van een aantal labradors thuis geweest voor fotoshoots. Onder de labradors die ik het afgelopen jaar ontmoet en gefotografeerd heb zijn onder andere de volgende schatten van honden: Shanti en Syrah, Sjors, Bing, Ziva, Amee, Nono, Beau, Boukje, Mugo, Olly, Noa, Luna, Febe en Claire. En ze waren stuk voor stuk geweldig!

Hondenfotografie Noordwijk - foto van de fotoshootdag bij Labradors van Actreon

Hondenfotografie 2012 - foto van de labrador fotoshootdag

Hondenfotografie Noordwijk - foto van reu Bing

Foto van de labrador fotoshootdag in mei 2012

 

Hondenfotografie Lisserbroek - foto van de Paw Print Days

Hondenfotografie Lisserbroek - foto van de Paw Print Days

Hondenfotografie Lisserbroek - foto van de Paw Print Days

Hondenfotografie Lisserbroek - foto van de Paw Print Days

Hondenfotografie Lisserbroek - foto van de Paw Print Days

Hondenfotografie Lisserbroek - foto van de Paw Print Days

Hondenfotografie Lisserbroek - foto van de Paw Print Days

Hondenfotografie Lisserbroek - foto van de Paw Print Days

Hondenfotografie Lisserbroek - foto van de Paw Print Days

Hondenfotografie Lisserbroek - foto van de Paw Print Days

Asielhonden

Uiteraard heb ik ook andere honden voor de lens gehad, waaronder Doefi, die ik dit voorjaar fotografeerde bij Dierentehuis Stevenshage. Doefi miste na een ernstig ongeluk één van zijn voorpoten, en de medewerkers van het asiel waren alles op alles aan het zetten om ervoor te zorgen dat Doefi een zo goed mogelijk leven zou kunnen leiden. Inmiddels is hij geplaatst, en hopelijk heeft deze schat van een hond het naar zijn zin bij zijn nieuwe baas!

Hondenfotografie - Foto van Doefi, de hond uit het asiel in Leiden

Andere honden

Ik zei het eerder in dit blogje al: ik ben ook weer bij erg veel leuke honden en hun baasjes thuis geweest, of met hen de natuur ingetrokken voor een toffe fotoshoot. Onder de andere honden die ik dit afgelopen jaar gefotografeerd heb zijn Terriër Shila, Engelse Springer Spaniel Quincy, Golden Retriever Szaza, Old English Bulldog Branco, Golden Retrievers Kaya en Yuki, Cocker Spaniel Piet, Golden Retriever Banjer, Schotse Herder Pacina, Cairn Terriër Brandy en Chihuahua’s Penny en Matzu. Wat zijn het er veel hè! En ze waren allemaal even geweldig: de één stoer, de ander lief, de volgende speels, heerlijk! Ik heb van iedere fotoshoot evenveel genoten, en ik vond het geweldig al deze schatten en hun baasjes te mogen ontmoeten!

Dierfotografie Katwijk - De foto's van de fotoshoot in de duinen met hond Shila

Hondenfotografie Zoetermeer - Foto's van de andere honden van het gezin, een Engelse Springer Spaniel en een Golden Retriever

Hondenfotografie Reeuwijk - Foto van de dier en baasje fotoshoot voor bulldog Branco

Hondenfotografie Noordwijk - Foto van de fotoshoot voor Golden Retrievers Kaya en Yuki

Hondenfotografie Lisserbroek - Foto van de Paw Print Days

Hondenfotografie Lisserbroek - Foto van de Paw Print Days

Hondenfotografie Sint Willebrord - Foto van de fotoshoot voor de twee honden van Jennifer

Hondenfotografie Lopikerkapel - Foto van de fotoshoot voor chihuahua's Penny en Matzu

Zijn ze niet geweldig, al die honden? Ik vind van wel! Ik hoop dat ik volgend jaar weer net zulke toffe honden voor de lens zal krijgen!

Wil je ook zo’n gave shoot boeken voor je hond? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar meer van mijn werk? Check dan mijn Portfolio Hondenfotografie, of boek vandaag nog een shoot via het contactformulier!

Mirjam Romijndecember 16, 2012 - 2:24 pm

Hoi meisje, ik weet nog zo goed dat ik de foto’s van de Nizinny’s voor het eerst zag, wat was in onder de indruk. De locatie was dan ook om te zoenen. Als je zo terugkijkt wat heb je dan veel hondjes voor de camera gehad zeg. Ik zie ze allemaal weer even hier voorbijkomen, o ja, die was leuk, en die was schattig, en kijk dat koppie… allemaal mooie plaatjes… Het was een geniet-jaar! Volgend jaar weer, zou ik zeggen…

Mirjamdecember 16, 2012 - 3:27 pm

Hey meisje,
Wat heerlijk om zo even terug te blikken op al je hondenshoots… wat waren het er veel zeg! Die Nizinny’s, dat weet ik nog goed, ik was ook zo onder de indruk van die mooie locatie… En alle andere shoots kan ik ook nog plaatsen. De Labradors zijn echt super lief en schattig, maar die laatste twee ieniemienie doggies zijn ook om op te vreten… Jouw foto’s zouden er zomaar voor kunnen zorgen dat ik ooit toch nog eens een hondje neem… later, veel later….
En dit alles bevestigt maar weer: Trots ben ik op mijn meisje…
Liefs van mij,
XXX

Sanne Van de Bergdecember 17, 2012 - 7:32 am

Dank je mam! Ja, ik hoop dat volgend jaar weer zo’n gaaf jaar wordt, kan ik dan rond deze tijd weer van zulke terugblik-blogjes maken :D

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu