Terugblik 2012 – Overige Dierenfotografie

Dierfotografie Leiden - foto van de fotoshoot voor konijn CleoDit laatste blogje uit de Dierenfotografie Terugblik 2012-reeks staat in het teken van alle andere dieren die ik in 2012 gefotografeerd heb: de prachtige paardenfoto’s die ik in november van Waira maakte, de konijnenfoto’s bij de konijnenopvang in Rijswijk en van mijn eigen konijn Cleo, en natuurlijk de foto’s van mijn eigen slangen. Enjoy, en alvast een heel gelukkig nieuw jaar!

Paardenfotografie

Paardenfotografie - Foto van de cherished friend session voor paard Waira

Begin dit jaar lanceerde ik een nieuw type fotoshoot: de Cherished Friend Session, speciaal voor ernstig zieke of zeer oude (huis)dieren. Afgelopen november mocht ik zo’n Cherished Friend Session schieten voor het prachtige paard Waira, die er inmiddels niet meer is. Deze shoot was prachtig om te doen, maar ook erg emotioneel en indrukwekkend, en de foto’s die ik tijdens deze sessie gemaakt heb vallen onder mijn persoonlijke favorieten van het afgelopen jaar. De liefde tussen mens en dier is altijd prachtig, en ook hier was die meer dan aanwezig! Prachtige fotoshoot was dit!

Cherished Friend Session voor een paard, in het bos in Warmond

Paardenfotografie - Foto van de cherished friend session voor paard Waira in Warmond

Konijnenfotografie

In het voorjaar ben ik namens Rescue Photo gaan fotograferen bij Het Knaaghof in Rijswijk, een speciale knaagdierenopvang. Ik heb daar tijdens twee bezoeken maar liefst zestig konijnen mogen fotograferen, en wat waren ze stuk voor stuk leuk!

Ook mijn eigen konijn, Cleo, heb ik in augustus weer gefotografeerd, omdat ik het hoog tijd vond, en stiekem ook omdat ik weer eens een nieuwe kleur achtergrondrol had aangeschaft, haha! Eén van de foto’s die ik tijdens die shoot maakte vind je bovenaan dit blogje. Het is meteen ook de leukste van het stel, eentje waarbij ze heerlijk bijdehand de lens in kijkt. Het is zo’n heerlijk beest ;-)

Foto's van de fotoshoot voor konijn Cleo

Afgezien van Cleo en de konijnen van Het Knaaghof heb ik ook nog konijnen Jip en Joep mogen fotograferen, en mocht ik bij het asiel hier in Leiden de babykonijntjes die daar binnengebracht waren fotograferen. Eén woord: megacute!

 

Konijnen Jip en Joep tijdens hun fotoshoot in Lisse

Slangenfotografie

Mijn Firefly koningspython mannetje, vorig jaar hier geboren

Ook mijn eigen slangen heb ik uiteraard weer uitgebreid op de foto gezet het afgelopen jaar, en we hebben er ook weer een paar nieuwe dieren bij sinds afgelopen zomer, zowel dieren die hier geboren zijn en bij ons blijven, als dieren die ik van andere slangenfokkers gekocht heb. Ze zijn zo mooi, die pythons! Ik heb vorige week nog wat nieuwe foto’s gemaakt van alle nieuwe dieren, en zal hier binnenkort weer een blogje over maken.

Foto's van mijn eigen koningspythons

Wil je ook zo’n toffe fotoshoot boeken voor je huisdier? Neem dan vandaag nog contact met me op!

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu