Preview: Hondenfotografie Leiden – Fotoshoot voor drie honden en een kat

Gisteren was ik bij Marthy van Tante Marthy (www.tantemarthy.nl) thuis, voor een gezellige fotoshoot voor haar twee honden Casper en Gijs, haar kater Ferdinant en oppashond Bentley. Bentley’s baasje was nog even bij het begin van de shoot aanwezig, om te zien hoe haar lieveling zijn best deed voor de camera. En zijn best doen deed hij! Wat een lekker dier, deze eigenwijze Boston terriër! Ik heb een aantal hele toffe foto’s van hem kunnen schieten, waaronder de supercoole tong-uit-de-bek foto hierboven :-)

Na Bentley was het de beurt aan Ferdinant, een prachtige cyperse kater van 20 jaar oud. Jep, je leest het goed: 20! Het is hem, zowel in uiterlijk als in gedrag, totaal niet aan te zien! Hij heeft soms een beetje moeite om zijn tong binnenboord te houden, maar dat staat superschattig en paste ook wel bij de trend van de dag!

Vervolgens was Schapendoes Gijs aan de beurt om op de foto te gaan. Gijs is een lekker rustig heertje, en hem fotograferen ging eigenlijk best wel heel erg gemakkelijk. Hij voelde zich wel een klein beetje ongemakkelijk, en wilde liever van een afstandje kijken hoe de rest op de foto ging, dus zodra we zijn platen te pakken hadden lieten we hem weer lekker zijn eigen gangetje gaan, en was de laatste van het stel aan de beurt: Grieks straatschoffie Casper. Casper is megasociaal, heel erg aanhankelijk, en stiekem gewoon een ontzettend lekker beest! Ook van hem hebben we een aantal supergave foto’s kunnen schieten, voordat we aankwamen bij het voor de honden leukste onderdeel van de shoot: even lekker naar buiten!

We liepen met de honden naar het parkje in de buurt, om ook daar nog wat foto’s in de sneeuw te kunnen maken, maar jammergenoeg was het enorm druk, en was er van alle kanten enorm veel afleiding voor de honden in de vorm van andere honden, en lekker van het ijs genietende kids. Maar we hebben gelukkig wel nog een paar leuke foto’s kunnen maken!

Al met al was de shoot in elk geval wat mij betreft weer een succes, en ik ben erg tevreden met dit eerste resultaat. Marthy, ik hoop dat jij, de honden, en Ferdinant het leuk vonden, en dat je deze eerste foto’s mooi vindt!

Ben je benieuwd geworden naar meer van mijn werk, of wil je ook zo’n toffe fotoshoot boeken voor je hond? Bekijk dan mijn Portfolio Hondenfotografie, of check de Informatiepagina voor meer info over tarieven en mijn werkwijze!

Marthy Onderwaterjanuari 21, 2013 - 2:33 pm

Dank je wel Sanne! Ik vind ze prachtig! Vooral buiten komen Gijs & Casper toch meer tot hun recht denk ik! Heel benieuwd naar de rest…

Sanne Van de Bergjanuari 21, 2013 - 3:16 pm

Yay! Super dat je ze mooi vindt Marthy! Daar word ik blij van :-)

Mirjam Romijnjanuari 21, 2013 - 3:23 pm

Hey meisje, wat heerlijk om te zien allemaal. Wat een lieve hondjes en ook Ferdinant is super lief. En het leuke vind ik dat ze allemaal een outfit aangedaan hebben die perfect past bij jouw achtergrond…haha… En de buitenfoto’s zijn zo geweldig leuk. Honden en sneeuw, volgens mij is er geen betere match…
Een heel mooie shoot van heel mooie dieren.

Sanne Van de Bergjanuari 21, 2013 - 4:15 pm

Dank je wel mam!

Mirjamjanuari 21, 2013 - 4:26 pm

Hey meisje,
Wat heerlijk om deze foto’s te zien. Wat een leuke, lieve dieren zijn het stuk voor stuk. De kater Ferdinant heeft wel een heel schattig koppie en hij kijkt zo heerlijk monter uit zijn ogen. Je zou het inderdaad niet zeggen dat dit eigenlijk een hoogbejaarde heer is… Prachtig.
En buiten in de sneeuw zijn de honden helemaal in hun element. Lekker rennen! Volgens mij is sneeuw en honden een perfecte combinatie, ze zijn er zichtbaar gek op…
Wat een mooie shoot en ik ben blij te lezen dat Marthy er al zo blij mee is… wacht maar tot ze de rest ziet… ha!
Ik ben trots, maar dat wist je al…
Liefs van mij,
XXX

Kirsten Kraanjanuari 21, 2013 - 10:05 pm

volgens mij kan een fotoshoot met sanne nooit fout gaan!!! dit zijn ook weer super leuke en mooie foto’s

Sanne Van de Bergjanuari 22, 2013 - 2:23 pm

Dank je wel Kirsten! :D

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu