Over mij

Mijn naam is Sanne, en in mijn werk combineer ik mijn twee grote passies: fotograferen en dieren.Fotografe Sanne van de Berg, eigenaresse van Pet Portrait Dierenfotografie, samen met één van haar honden

Ik ben in 1984 geboren in Den Helder, en tegenwoordig woonachtig in het prachtige Leiden. Ik woon hier met erg veel plezier samen met mijn vriend, de kat, twee honden, een konijn en een kamer vol slangen. Ik heb altijd al erg graag gefotografeerd, en in 2006 kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera, om betere foto’s te kunnen maken van mijn huisdieren. Van daaruit is de hobby gegroeid tot passie, en tegenwoordig gaat mijn camera overal mee naartoe. Begin 2011 heb ik besloten voor mezelf te beginnen, en ben ik Sanne van de Berg Fotografie gestart. Ik specialiseer mij in huwelijksfotografie, portretfotografie, en dierenfotografie. Voor die laatste heb ik begin november 2011 het besluit genomen een aparte tak van mijn bedrijf op te zetten, en zo is Pet Portrait geboren.

Ik ben één van die gelukkige mensen die kan zeggen dat ze met volle teugen van haar werk geniet, en ik ben daar dan ook iedere dag weer dankbaar voor. I love my job!

Over mijn dieren

Zoals ik eerder al zei, het is een gezellige boel bij ons thuis. De heer des huizes (althans, dat denkt hij), kater Brutus, is al van kleins af aan gewend geraakt aan mijn camera, en schijnt er regelmatig wel de lol van in te zien om een persoonlijke bediende/fotograaf achter zich aan te hebben lopen! Hij blijft natuurlijk een kat, dus als hij geen zin heeft om op de foto te gaan, dan is hij er ook heel goed in om dat te laten merken!

Sinds april 2011 hebben we ook een konijn, Cleo, die eigenlijk min of meer per ongeluk bij ons thuis terecht gekomen. Ze is een vondelinge, hoogstwaarschijnlijk gedumpt door haar vorige eigenaar. Hier was ze meer dan welkom, en dus hadden we er nog een bolletje wol bij.

Eind mei 2013 kwam daar nog Juno bij, onze zwarte Labrador Retriever. Ik werk inmiddels alweer een hele poos samen met Tilly van Labradors van Actreon, waar ik alle nestjes voor fotografeer en ook regelmatig hun oudere honden, dus het kwam niet echt als een verrassing dat ik net zo verliefd geworden ben op het ras. Op 1 april beviel Isha van negen pups, en eentje daarvan is mijn mooie kleine meisje. Je kunt foto’s van de geboorte bekijken in het blogje wat ik over deze prachtige ervaring schreef, en Juno verschijnt regelmatig op mijn blog op nieuwe foto’s, omdat ze heel vaak mee gaat naar de studio en dus regelmatig gefotografeerd wordt.

Eind 2015 hebben wij Juno laten dekken door een prachtige Labrador reu met dezelfde naam :-) Juno en Juno hebben samen acht prachtige pups op de wereld gezet, en één van die acht is bij ons blijven wonen. Freyja is een geel teefje, en we genieten ieder moment van haar en haar moeder. Ook van haar geboorte heb ik foto’s kunnen maken, en deze staan ook op het blog.

Tenslotte hebben we een kamer vol slangen. Mijn vriend en ik hebben sinds een jaar of tien als hobby het houden en fokken van slangen, en dan met name boa’s, pythons en rattenslangen. Het is erg grappig om te zien hoe er bij die dieren, vooral tussen de soorten, enorme verschillen in karakter zijn. Koningspythons zijn mijn persoonlijke favoriet, omdat ze zo ontzettend kleurrijk en fotogeniek zijn. In mijn portfolio kun je al een aantal foto’s van deze schoonheden terugvinden, en ik zal regelmatig nieuwe foto’s op het blog plaatsen!

In memoriam

Julius – Onze cyperse kater, is in februari 2016 overleden. Hij is negen jaar geworden.

 

Enkele blogs over mijn eigen dieren vind je hier:

 

Menu