Konijnenfotografie Leiden – De konijnen van Dierentehuis Stevenshage

Konijnenfotografie - Foto van een van de konijnen die momenteel in Dierentehuis Stevenshage verblijven

Konijnenfotografie Leiden – De konijnen van Dierentehuis Stevenshage

Vorige week zondag was ik weer namens Rescue Photo bij Dierentehuis Stevenshage, ditmaal niet om de katten te fotograferen, maar de konijnen! En stiekem ook een vogel, en twee van de honden van medewerksters van het asiel ;-)

Het konijn op bovenstaande foto is Halina, een prachtige wildkleur middenslag, en superlief. De Hollands middenslag hieronder is Tinus (geweldige naam voor een konijn trouwens), en hoewel hij beste vriendjes is met Gulliver, op de foto eronder, wilden ze niet samen poseren. Die konijnmodellen van tegenwoordig… hihi! Franny, de bruin-witte hangoor op de foto daaronder, is een lekker eigenwijs dametje, en doet alleen waar ze zelf zin in heeft. En gelijk heeft ze! Snowy is de laatste van de konijnen die ik fotografeerde, en is een witte dwerghangoor. Ze is enorm aanhankelijk, dus ik denk niet dat ze veel problemen zal hebben om haar aanstaande eigenaren om haar pootjes te winden!

Verder hadden ze bij het asiel een gewonde agapornis opgevangen, en ook die ging even op de foto. Ik zeg even, maar hij vond de lens zo ontzettend interessant dat hij iedere keer wanneer hij op de rol werd neergezet als een gek op me af kwam rennen om de lens te inspecteren. Hilarisch natuurlijk, maar best moeilijk te fotograferen, haha!

Tenslotte hadden we nog even wat tijd over voor twee van de honden van medewerksters van het asiel. Zij zijn dus niet beschikbaar voor adoptie! Eerst was Sam aan de beurt, een prachtige Duitse Herder die door zijn baasjes ontzettend goed getraind is, en geweldig kon poseren voor de camera. Wat een lekker dier! Als laatste had ik Trip voor de camera, de poedelpup van Nicolette, die voor een snoepje ook wel eventjes mooi wilde gaan zitten :-)

Konijnenfotografie Leiden – De konijnen van Dierentehuis Stevenshage
Dirk Broekmanfebruari 10, 2013 - 8:36 pm

mooie herder!!!

Sammy Koffiefebruari 11, 2013 - 12:57 pm

het is z’n lekker ding

Corine Heins Boesaardfebruari 11, 2013 - 3:27 pm

heb toch echt een zwak voor herders….

Mirjam Romijnfebruari 13, 2013 - 6:46 am

Super, die knuffelkonijnen… Geweldig dat je deze lieve dieren op deze manier onder de aandacht brengt. Hopelijk lukt het hierdoor sneller om een lief baasje te vinden voor deze schatjes…

Mirjamfebruari 13, 2013 - 7:48 am

Hey meisje,
Wat staan ze prachtig op de plaat zeg, deze mooie konijntjes. Het zorgt voor een shoot met een heel hoog knuffelgehalte… Leuk!
Het vogeltje is ook heel bijzonder, ik zie het helemaal voor me hoe die steeds naar je camera toerent, om al dat geglinster even te inspecteren.
En de hondjes van de medewerksters staan eer ook al zo prachtig op.
Ik ben zo trots op je….
Liefs van mij,
XXX

Sanne Van de Bergfebruari 14, 2013 - 7:08 pm

Ik hoop het ook :-)

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu