Kledingtips fotoshoot – Wat kan ik het beste aantrekken tijdens de shoot?

Hondenfotografie Hillegom - Kledingtips fotoshoot - Wat kan ik het beste aantrekken tijdens de shoot?Kledingtips fotoshoot – Wat kan ik het beste aantrekken tijdens  de shoot?

Deze vraag krijg ik regelmatig; ‘Sanne, heb je kledingtips voor me, voor tijdens de fotoshoot?’. Hoogste tijd daarom voor een blogje met enkele kledingtips!

  • Eén van de allerbelangrijkste tips voor het kiezen van de juiste kleding voor een Dier en Baasje fotoshoot is de volgende: kies kleding die qua kleur niet teveel lijkt op de kleur van de vacht van je dier! Als je een zwarte hond hebt, kies dan vooral niet voor zwarte kleding, want dan valt de hond compleet weg als jullie lekker knus bij elkaar zitten, en zie je hem of haar amper op de foto
  • Hierop voortbordurend: kies, wanneer je een zwart dier hebt, ook niet voor spierwit. Het contrast is dan te groot. Je kunt beter voor andere zachte, lichte tinten kiezen. Dit geldt ook voor wanneer je een wit dier hebt: kies dan liever voor grijs dan voor zwart, bijvoorbeeld
  • Kies rustige kleuren, hele felle tinten weerkaatsen enorm op de vacht van je dier. Als je bijvoorbeeld een knalgroen shirt aantrekt, dan heb je kans dat je geliefde viervoeter ook helemaal groen wordt van de weerkaatsing van het licht. Zonde ;-)
  • Houd het rustig qua prints. De fotoshoot gaat om jou en je huisdier, drukke prints leiden alleen maar af van het belangrijkste in de foto: jullie zelf!
  • Als je samen met je partner en jullie huisdier op de foto gaat, dan kan het erg leuk zijn om elkaar complementerende kleuren aan te trekken. Bijvoorbeeld zachtroze en grijs, en laat die tinten hier en daar terug komen in jullie kleding en accessoires.
  • En tenslotte: houd rekening met de locatie waar we gaan shooten. Pumps kunnen een super toffe look geven, maar zijn niet erg praktisch wanneer we een shoot op het strand doen :-)

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen? Stel ze gerust! Ik help graag.

Hondenfotografie Wassenaar - Foto van de Dier en Baasje fotoshoot in de duinen voor Jack Russell Bono

Heb je dit blog gevonden door te zoeken op Kledingtips fotoshoot?

Wil je ook zo’n toffe fotoshoot boeken voor je hond, of ben je benieuwd geworden naar meer van mijn dierenfotografie werk? Bekijk dan mijn Portfolio Hondenfotografie voor meer voorbeelden van mijn werk (of bekijk de andere posts hier op het blog!), of check de Informatiepagina voor meer info over tarieven en mijn werkwijze voor Dierenfotografie! Of neem direct contact op om een afspraak te maken natuurlijk :-)

Kledingtips fotoshoot – Wat kan ik het beste aantrekken tijdens  de shoot?

 

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu