Preview: Kattenfotografie Voorhout – Fotoshoot voor Oosters Kortharen

Kattenfotografie Voorhout - Foto van de fotoshoot voor Oosters Kortharen Fresco, Koda en Nemo

Gisterochtend was ik bij collega fotografe Liesbeth thuis, om haar drie prachtige Oosters Kortharen te fotograferen: de Siamees Koda, chocolate Fresco en blue Nemo. Wat ben ik fan van haar katten!

We begonnen met het fotograferen van de makkelijkste van het stel: Koda. Koda vond alles best, zolang er maar gespeeld en geaaid werd, en hij af en toe een snoepje kreeg. We hebben van hem ook een hele serie supergave actiefoto’s kunnen maken, omdat hij heel enthousiast naar het speeltje aan het touwtje aan het springen was. Zo cool!

Na Koda was Nemo aan de beurt, en voor hem had ik een bij zijn vachtkleur passende grijze achtergrond meegenomen. Nemo vond het echter allemaal best wel een beetje spannend, en wilde stiekem liever vanaf de bank kijken hoe de andere twee gefotografeerd werden. Maar ik heb toch nog een paar hele mooie platen van hem kunnen schieten, gelukkig!

Fresco, de kletsmajoor van het stel, was als laatste aan de beurt, en voor hem had ik een toffe turquoise achtergrond meegenomen. Fresco kletst je de oren van je kop, meteen vanaf het moment dat je binnenkomt in ‘zijn’ huis. Wat een lekker ding :-) Ook van hem heb ik een paar van die gave actiefoto’s kunnen schieten.

Helemaal tegen het einde van de shoot maakten we van Koda en Fresco samen nog een paar foto’s, waaronder bovenstaande, en de allergaafste foto van de hele serie: eentje van alleen de staarten van deze twee prachtige katers. Ik vond het super om deze foto’s te hebben mogen maken, en ik hoop dat Liesbeth ze mooi zal vinden! Ik ben in elk geval helemaal dol op haar drie heerlijk eigenwijze kattenwezentjes!

Wil je ook zo’n gave shoot boeken voor je kat? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar meer van mijn werk? Check dan mijn Portfolio Kattenfotografie, of boek vandaag nog een shoot via het contactformulier!

Liesbeth Parlevlietjanuari 18, 2013 - 12:36 pm

WOW – wow- wow. Prachtig zeg. Ik zie mijn katten iedere dag en geniet er altijd van, maar dit is wel heel speciaal. Schitterend Sanne!

Sanne Van de Bergjanuari 18, 2013 - 12:39 pm

Yay! Super dat je ze mooi vindt! Ben er zelf ook wel erg blij mee, hihi! :-)

Hanneke Beld Vollbehrjanuari 18, 2013 - 12:43 pm

Wauw super tof! Die springfoto is echt vet!

Marthy Onderwaterjanuari 18, 2013 - 12:44 pm

Prachtig weer!

Floor Van der Elstjanuari 18, 2013 - 12:49 pm

Wauw!! Wat ben ik trots als ex cattery houder als ik dit zie.

Sanne Van de Bergjanuari 18, 2013 - 12:57 pm

Tnx Hanneke!

Sanne Van de Bergjanuari 18, 2013 - 12:57 pm

Dank je wel! Het zijn ook echt ontzettend mooie katten!

Sanne Van de Bergjanuari 18, 2013 - 12:57 pm

Dank je wel Marthy!

Marthy Onderwaterjanuari 18, 2013 - 1:18 pm

Verheug me erg op die van mijn mannen! (en oppasman)

Sanne Van de Bergjanuari 18, 2013 - 1:19 pm

Ik ook! :-) Heb je mijn mailtje van daarnet ontvangen?

Erik Hommeljanuari 18, 2013 - 3:22 pm

Ze zijn echt prachtig geworden! Wat een mooie kattenmannen :-)

Sanne Van de Bergjanuari 18, 2013 - 3:34 pm

Dank je wel voor je reactie! En inderdaad, het zijn hele mooie kattenmannen :-) Echte fotomodellen!

Mirjam Romijnjanuari 18, 2013 - 3:45 pm

Hey meisje, wederom een prachtige serie foto’s van een stel heel bijzondere katten. Heerlijk dat je gelijk al van Liesbeth hoorde dat zij heel blij is met de serie…

Sanne Van de Bergjanuari 18, 2013 - 3:47 pm

Tnx mam! Het is zeker leuk dat zij ze zo mooi vindt! Ben er zelf ook erg happy mee :-)

Berd Stapelkampjanuari 18, 2013 - 4:31 pm

Super Spectaculair Sanne !!

Sanne Van de Bergjanuari 18, 2013 - 4:39 pm

Dank je wel!

Mirjamjanuari 18, 2013 - 4:47 pm

Hey meisje,
Ik vind ook deze serie foto’s weer heel erg mooi. Goeie keuze van achtergrondkleuren heb je weer gedaan. Staat heel mooi allemaal. Wat zijn ze leuk aan het spelen hè…?
Ik blijf het hoor; trots!
Liefs van mij,
XXX

Elke Germersjanuari 18, 2013 - 6:32 pm

Wauw… het is dat ik op mensenmannen val, anders wist ik het wel!

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu