Kattenfotografie Leiden – De katten van Dierentehuis Stevenshage

Kattenfotografie Leiden - Foto van de fotoshoot voor de katten in het asiel

Gistermiddag was ik weer bij Dierentehuis Stevenshage, om er namens Rescue Photo foto’s te maken van de katten die daar opgevangen zijn. Alle katten die ik gisteren gefotografeerd heb staan met een uitgebreide beschrijving op de website, en ze zijn allemaal op zoek naar nieuw personeel, bij wie ze in huis mogen komen wonen :-)

De heerlijk eigenwijze maar ontzettend lieve kater hierboven heet Bas. Bas is een stoere meneer, en dat zie je meteen aan de foto, maar hij houdt ook enorm van knuffelen, en stiekem ben ik wel een piepklein beetje verliefd op hem geworden gisteren. Hij is zo leuk!

Mikel is de kat die in het overzicht hieronder bovenaan staat. Ook hij is een heerlijk dier, en vond het geweldig om achter het rode stipje van het laserlampje dat we hadden meegebracht aan te rennen. Jala wilde liever knuffelen, en wist dat prima te laten merken! Op haar charmantst ging ze op de grijze achtergrondrol liggen, en dan kun je toch niet anders dan haar een aai over de bol geven?

Leandro, de zwarte kater, was helemaal dol op het rode laserlamp-stipje. Wat een energie heeft die kat, geweldig! Hij had de grootste lol, en wij ook, door simpelweg naar hem te kijken, haha :-) Bouchra was de laatste die we op de achtergrond hebben gefotografeerd, en zij wilde erg graag aangehaald worden, maar ook een snoepje ging er wel in, en ondertussen was ze hele verhalen aan het miauwen. Cute!

Er waren ook nog een paar katten die liever in hun hokjes wilden blijven, en die heb ik dan ook gewoon daarin gefotografeerd. Flip wilde graag blijven zitten waar hij zat, maar wilde wel knuffelen, en kijkt zo ontzettend lief in de camera op de foto die ik van hem genomen heb, daar smelt je toch van! Pelgrim is een dametje met een eigen willetje, en op het moment dat ik aan het fotograferen was, had ze besloten dat ze wel wilde kijken, en ik haar ook wel mocht fotograferen, maar dat ze graag in haar hokje wilde blijven zitten. En dat is natuurlijk prima :-) Ook Rembranda heb ik lekker laten zitten waar ze zat, deze al wat oudere dame vond het allemaal best spannend, en lag zo lekker op haar plankje dat ik haar niet verder heb gestoord dan nodig was.

Ik hoop dat al deze dames en heren snel een nieuw baasje zullen vinden, en dat deze foto’s daar misschien een klein beetje aan bij zullen dragen!

Wil je ook zo’n gave shoot boeken voor je kat? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar meer van mijn werk? Check dan mijn Portfolio Kattenfotografie, of boek vandaag nog een shoot via het contactformulier!

Jeanny Van de Buntejanuari 7, 2013 - 8:39 pm

Echt fantastisch hoe je de karakters van dieren vast kan leggen in een foto. Mijn complimenten. Vooral bij Bas en Rembranda kijk je rechtstreeks in hun ziel. Goed werk!

Sanne Van de Bergjanuari 7, 2013 - 8:48 pm

Dank je wel Jeanny, voor je ontzettend mooie en lieve reactie! Heel erg leuk om te lezen :-)

Jeanny Van de Buntejanuari 7, 2013 - 8:51 pm

Zelf heb ik al een Bas in huis rondlopen maar ik hoop dat deze snel een goed thuis vindt! Niets zo leuk als een eigenwijze kater :).

Mirjam Romijnjanuari 8, 2013 - 8:15 am

Ik hoop dat jouw prachtige foto’s er toe zullen leiden dat er heer snel nieuw personeel voor deze lieverds wordt gevonden…

Mirjamjanuari 8, 2013 - 9:18 am

Hey meisje,
Ik vind het geweldig dat jij, geheel belangeloos, de tijd en moeite neemt om zulke mooie foto’s te maken van deze lieve schatten. Ze verdienen het om heel snel nieuw personeel, zoals jij het zo grappig noemt, te vinden!
Ik ben zo trots op je, maar dat weet je wel…
Liefs van mij,
XX

Sanne Van de Bergjanuari 8, 2013 - 9:57 am

Dank je wel mam! Ik hoop het ook :-)

Atie Bemerjanuari 8, 2013 - 10:47 am

wat een mooie foto’s, wij hebben samen besloten om geen katten meer te nemen, maar zo is de verleiding wel weer erg groot…

Sanne Van de Bergjanuari 8, 2013 - 1:11 pm

Dank je wel Atie! Ik kan me voorstellen dat dat verleidelijk is! Ik ga er iedere keer weer weg met datzelfde gevoel, en ik heb er nog twee thuis zitten :-)

Mirjam Romijnjanuari 29, 2013 - 2:03 pm

Wat ontzettend leuk Atie, dat je steeds de stukjes van Sanne linkt…

Atie Bemerjanuari 29, 2013 - 9:38 pm

Ha Mirjam vind ook dat zij zulke mooie foto’s maakt dat ik bijna ook weer in verleiding kom om een katje te nemen….liefs

Angela van der Zeeseptember 25, 2013 - 2:09 pm

hoi hoi, prachtige foto’s maakt je zeg :) ben zelf ook pas begonnen met fotografie en ben ook druk opzoek naar een stagebedrijf die aan dieren fotografie doet. nieuwsgierig naar me portfolio ? laat het me gerust weten ;)

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu