Kattenfotograaf Leiden – Cherished Friend Session kat Julius

Kattenfotograaf Leiden - Cherished Friend Session kat JuliusKattenfotograaf Leiden – Cherished Friend Session kat Julius

Cherished Friend Sessions, fotoshoots voor oude of heel zieke dieren, zijn altijd erg dankbaar, ontroerend en mooi om te doen, maar kun je, vanwege de vaak toch wel erg verdrietige omstandigheden waarom zo’n shoot gedaan wordt, nooit ‘leuk’ noemen. En als je dan zo’n shoot schiet van je eigen kat, is het toch wel extra moeilijk.

Half januari gingen we met Julius naar de dierenarts, het ging niet goed met hem. Hij had last van darmverstoppingen, iets waar hij al jaren last van had, en zijn anaalklieren waren opgezet. We dachten in eerste instantie nog dat het een routinebezoekje zou worden, en dat hij er na behandeling wel weer helemaal bovenop zou komen. Na een grondig onderzoek van de dierenarts bleek echter het tegendeel waar; Julius z’n nieren werkten vrijwel helemaal niet meer. Behandelen zou inhouden dat zijn darmklachten erger zouden worden, en zijn darmklachten behandelen zou betekenen dat zijn nierproblemen erger zouden worden. Het advies van de dierenarts was eigenlijk direct laten inslapen, maar we wilden hem nog even een paar dagen bij ons thuis houden, om rustig afscheid te kunnen nemen. Thuis aangekomen maakte hij echter ineens een enorme opleving door, hij begon weer met eten, wilde weer knuffelen en spelen, en het leek een stuk beter met hem te gaan. In overleg met de dierenarts besloten we het nog even aan te kijken met hem, en het laten inslapen uit te stellen tot de symptomen weer terug kwamen. Een maand lang konden we nog van hem genieten, en leek hij weer de oude, tot het weekend van Valentijnsdag. Het ging plotseling veel slechter met hem, en op maandagochtend hebben we de dierenarts gebeld om de afspraak te maken. Het inslapen zelf ging heel rustig en vredig, en hoewel we Julius enorm zullen gaan missen, is het goed zo.

Vlak nadat we het nieuws hadden gehoord, besloot ik dat ik een Cherished Friend Session voor Julius wilde schieten. Ik pakte daarom een lekker schapenvachtje, en zijn favoriete vetbed, en terwijl hij heerlijk op zijn gemakje op de bank lag, maakte ik foto’s van hem. Niets gedwongen, alles lekker ontspannen en rustig. En ik ben ontzettend blij met deze laatste foto’s van mijn kleine ventje!

Dag lieve Julius, we missen je!

Heb je gezocht op Kattenfotograaf Leiden of Kattenfotoshoot, en ben je zo op mijn website terecht gekomen?

Allereerst: welkom! Wil je meer weten over mijn werk, of wil je meteen een fotoshoot boeken voor je kat? Je bent meer dan welkom in de studio, maar ik kom ook graag aan huis voor fotoshoots voor katten, zeker bij Cherished Friend Sessions. Mocht je nog vragen hebben, neem ook dan vooral contact met me op! Ik beantwoord al je vragen graag :-) En check in de tussentijd ook mijn Portfolio Kattenfotografie eens, of neem meteen contact op via het contactformulier!

Kattenfotograaf Leiden – Cherished Friend Session kat Julius

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu