Is een Thema fotoshoot iets voor jou?

Thema fotoshoot - Bubbelbad FreyjaIs een Thema fotoshoot iets voor jou?

Waarschijnlijk ben je ze weleens tegen gekomen: foto’s gemaakt tijdens een thema fotoshoot. Ik heb ze zelf ook weleens gemaakt, zoals bovenstaande foto tijdens Freyja’s Bubbelbad-fotoshoot, en onderstaande foto tijdens Juno’s Cakesmash fotoshoot. Er zijn ontelbaar veel verschillende ideeën te bedenken voor een thema fotoshoot, en om vast te stellen wat voor thema voor jou en jouw geliefde huisdier passend is, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Is de shoot binnen of buiten? Als we naar buiten gaan is het een goed idee om rekening te houden met het weer, en met de locatie waar we de shoot zullen doen. Als je accessoires niet waterbestendig zijn, kan je thema fotoshoot compleet in het water vallen (letterlijk!) als we bij een meer of op het strand gaan fotograferen.
  • Welk seizoen is het? In de kerstperiode is de keuze voor je thema al snel gemaakt; een kerstthema kan hele toffe foto’s opleveren voor op de kerstkaart! Maar ook in de andere seizoenen kun je door gebruik van leuke accessoires een thema geven aan de foto’s. Neem bijvoorbeeld een beach bal mee naar je strandfotoshoot, en laat de hond ernaast poseren.
  • Houd je van een bepaalde historische periode, of bepaalde televisieseries of films? Fans van de serie Vikings (hoi!) kunnen hun lol op met het bedenken van leuke accessoires tijdens een vikingthema-fotoshoot. Gebruik bijvoorbeeld een vikinghelm waar de hond een pootje op kan leggen, en leg er ook een hoorn bij :-)
  • Heb je specifieke hobby’s? Ga je bijvoorbeeld graag naar jachttraining met je hond, dan is het misschien wel leuk om een jachtthema te gebruiken, met wat dummies erbij en misschien wat van die leuke ganzen- en eendenknuffels.

Welk thema je ook kiest, zorg ervoor dat het thema echt past bij jouw smaak en wensen, en houd daarbij ook het welzijn en plezier van je dier in de gaten! Geen enkel dier vind het prettig om compleet aangekleed te worden, maar het gebruiken van kleine accessoires kan al een bepaalde sfeer geven aan de foto’s, en er een toffe thema fotoshoot van maken.

Verjaardag Labrador Juno - 3 jaar - Doggy Cakesmash-9

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu