Hondenfotografie Hillegom – Rashondendag 1

Hondenfotografie Hillegom - Shetland Sheepdogs tijdens de eerste Rashondendag in de studio

Hondenfotografie Hillegom – Rashondendag 1

Afgelopen zondag was de eerste Rashondendag, in de studio in Hillegom. Er kwamen maar liefst twintig honden met hun baasjes naar de studio, zo ontzettend gaaf! 

De eerste die aan de beurt was, was Zwitserse Witte Herder Ace. Ace is een heerlijke hond, met een lekker eigenwijs koppie, mede dankzij zijn ene hangende oor. Wat een lekker dier, en wat een leuke hond om de dag mee te starten! Na Ace was het de beurt aan vijf Shetland Sheepdogs en een Yorkshire Terriër. We begonnen met Jady, de Yorkie, en fotografeerden daarna eerst alle Shelties één voor één, voordat we ook nog even een groepsfoto van het stel maakten.

Na een korte pauze, en even een broodje gegeten te hebben, stonden Border Collie Cullin, Australian Shepherd Yuta, en de drie Chihuahua’s Vlinder, Merel en Lotus voor de deur, voor hun mini fotoshoot. De Chihuahua’s vonden het allemaal best een beetje spannend, maar met een lekker snoepje en wat lieve woorden van hun bazinnetje waren ook zij over te halen ;-) Na dit clubje stonden de American Staffordshire Terriërs op de planning, eerst de mooie jonge Devil, en daarna Devon en Diva. Heel toevallig allemaal bij elkaar passende namen, terwijl alleen Devon en Diva van hetzelfde baasje zijn!

Vervolgens was het de beurt aan Ierse Terriër Ted (geweldige naam!), en vervolgens de ontzettend schattige Labrador Retriever pup Youp. Wat een schatje! Youp was, hoe kan het ook anders, de jongste van de dag, en na hem kwamen de twee oudsten; Golden Retrievers Kaya en Yuki. Deze twee prachtige dames heb ik al eens eerder mogen fotograferen, en ik vond het geweldig om ze weer eens voor de camera te hebben. Als allerlaatste was de Engelse Cocker Spaniel Fenne aan de beurt, die ook nog even op de foto ging met haar vriendinnetje Piet, ook een Engelse Cocker. En natuurlijk is ook mijn eigen kleine meisje Juno nog even op de foto geweest voor het rashondenbestand!

Ik hoop met deze foto’s behalve een rashondenbestand, in de toekomst ook een boek te kunnen samenstellen met foto’s van verschillende rashonden, allemaal onder dezelfde omstandigheden gefotografeerd. Het is misschien een beetje toekomstmuziek, maar ook een fotografe moet dromen hebben, toch?

Heb je dit blog gevonden door te zoeken op Hondenfotografie Hillegom?

Wil je ook zo’n toffe fotoshoot boeken voor je hond, of ben je benieuwd geworden naar meer van mijn dierenfotografie werk? Bekijk dan mijn Portfolio Hondenfotografie voor meer voorbeelden van mijn werk (of bekijk de andere posts hier op het blog!), of check de Informatiepagina voor meer info over tarieven en mijn werkwijze voor Dierenfotografie! Of neem direct contact op om een afspraak te maken natuurlijk :-)

Hondenfotografie Hillegom – Rashondendag 1
Maria van Dijknovember 5, 2013 - 3:52 pm

Ooooh wat zijn ze mooi geworden! Wat een leuke en lieve koppies. En dat in zo’n korte tijd. Topklasse Sanne van de Berg Fotografie!

Tilly Ammerlaannovember 5, 2013 - 4:23 pm

Wat een mooie foto’s!!!!!

Maria van Dijknovember 5, 2013 - 4:53 pm

Ze zijn stuk voor stuk erg mooi geworden, en dat in zo’n korte tijd, echt topklasse Sanne! Ik ben benieuwd naar de rest…

Laura Langeveldnovember 5, 2013 - 6:06 pm

Echt onwijs mooi alle foto’s!!!

Mirjam Romijnnovember 5, 2013 - 6:43 pm

Ontzettend mooi geworden allemaal… Heerlijk om te zien…

Mirjamnovember 5, 2013 - 7:44 pm

Hey meisje,
Wat fijn dat het allemaal zo goed verlopen is en wat heb je nu veel prachtige foto’s van allemaal o zo prachtige dieren…
Die Juno heeft er wel een dikke denkrimpel van op haar hoofd haha..
Ik ben en blijf trots hoor…
Liefs van mij,
XXX

Annemarie Bennis-Lovinknovember 5, 2013 - 8:18 pm

Super mooie foto’s!

Elly Bennis-Foknovember 8, 2013 - 8:32 am

ziet er weer geweldig uit Sanne.

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu