Hondenfotografie Alphen a/d Rijn – Fotoshoot voor Rottweiler Boris

Hondenfotografie Alphen a/d Rijn - Fotoshoot voor Rottweiler Boris

Hondenfotografie Alphen a/d Rijn – Fotoshoot voor Rottweiler Boris

Soms kom ik tijdens mijn werk dieren tegen die binnen de kortste keren, soms nog voordat de fotoshoot begonnen is, een plekje in mijn hart veroverd hebben. Afgelopen dinsdag gebeurde dit weer, tijdens de fotoshoot voor de ongelooflijk lieve Rottweiler Boris.

Boris is ongeneeslijk ziek, en zijn baasjes zullen helaas nog deze week afscheid van hun grote vriend moeten nemen. Ik was er dinsdag om nog een laatste fotoshoot voor Boris en de kinderen van zijn bazinnetje te kunnen doen. Een behoorlijk zware en emotionele opgave, maar wat is het prachtig om op deze manier een mooie blijvende herinnering aan deze superhond te kunnen bieden aan zijn eigenaars. We startten de fotoshoot met de lichtgrijze achtergrond, en maakten eerst wat foto’s van Boris alleen, en daarna samen met de beide kinderen. Vervolgens verwisselden we de grijze achtergrond voor de roze, de lievelingskleur van één van de twee kids, en maakten we weer wat foto’s van Boris alleen, en ook met haar samen. Tenslotte pakten we de blauwe achtergrond erbij, de, hoe kan het ook anders, lievelingskleur van de ander, en maakten we wederom wat foto’s van Boris alleen, en met hem samen. Boris was erg snel moe, dus lieten we hem tijdens de fotoshoot gewoon lekker ontspannen op het papier liggen. Hij hield alles echter nog steeds hartstikke goed in de gaten, en ik heb een paar prachtige foto’s van hem kunnen schieten waarbij hij alert als een jonge hond de kant waar een bepaald geluid vandaan kwam op kijkt.

Ik zei het aan het begin al, Boris heeft een plekje in mijn hart veroverd, en ik schrijf deze blogpost dan ook met tranen in mijn ogen. Zijn baasjes houden enorm veel van hem, en hij heeft een geweldig leven gehad, maar het blijft vreselijk wanneer we afscheid moeten nemen van een huisdier. Ik wil de baasjes van Boris dan ook enorm veel sterkte wensen de komende tijd!

Heb je dit blog gevonden door te zoeken op Hondenfotografie Alphen a/d Rijn?

Wil je ook zo’n toffe fotoshoot boeken voor je hond, of ben je benieuwd geworden naar meer van mijn dierenfotografie werk? Bekijk dan mijn Portfolio Hondenfotografie voor meer voorbeelden van mijn werk (of bekijk de andere posts hier op het blog!), of check de Informatiepagina voor meer info over tarieven en mijn werkwijze voor Dierenfotografie! Of neem direct contact op om een afspraak te maken natuurlijk :-)

Hondenfotografie Alphen a/d Rijn – Fotoshoot voor Rottweiler Boris
Annemarie Bennis-Lovinkmei 10, 2013 - 10:25 am

Ik heb de tranen ook, alleen door het lezen… Mooie foto’s!

Sanne Van de Bergmei 10, 2013 - 10:36 am

Dank je wel An!

Ilse de Nijsmei 10, 2013 - 11:33 am

En daar zit ik ook weer te huilen op de bank. Hij en de kids hebben het dinsdag zo geweldig gedaan. En ik ben zo verschrikkelijk blij dat jij ons droppie hebt vastgelegd. Boris is nog bij ons en zal dit weekend (tenzij er verslechteringen optreden) ook nog bij ons zijn. Wel heb ik met de kinderen ashangertjes uitgezocht waar zij in hun eigen handschrift zijn naam op gegraveerd krijgen. We kunnen nu met ons gezin gaan “wennen” aan het idee en afscheid nemen. Vind de foto’s tot dusver prachtig en helemaal deze laatste met het blauw op de achtergrond. Wauw! Maurice (4 jaar) kwam ’s avonds helemaal overstuur naar beneden en hebben we afgesproken, dat hij op zijn kamertje alle foto’s mag hangen die hij hebben wil. Nou dat zijn ze dus allemaal….. Toen had meneer een nieuw dilemma…. Gaat dat allemaal wel passen mama?! Tuurlijk kerel, daar zorgen we gewoon voor ;) Nogmaals bedankt

Ingeborg Beelingmei 10, 2013 - 11:39 am

Prachtige foto’s van een mooie Boris

Ingeborg Beelingmei 10, 2013 - 11:40 am

Prachtige foto’s van een mooie Boris

Edith Zuidhoek-Beugelsdijkmei 10, 2013 - 11:45 am

Snik snik, wat een schat!!

Sanne Van de Bergmei 10, 2013 - 11:56 am

Heel erg graag gedaan Ilse! Het was een eer om met Boris, en met jullie natuurlijk, kennis te hebben kunnen maken, en om deze fotoshoot voor jullie te hebben kunnen doen!

Sanne Van de Bergmei 10, 2013 - 11:56 am

Dank je wel!

Sanne Van de Bergmei 10, 2013 - 11:56 am

Hij heeft een vriendelijk koppie hè!

Carla Osengamei 10, 2013 - 12:02 pm

Zo mooi dat je zo nog een herinnering kan maken /zien van je geliefde kameraad , ik hou het ook niet droog…. Voor de familie heel veel sterkte de komende tijd , respect .

Diana Rietveldmei 10, 2013 - 12:16 pm

Wat een prachtige foto’s van een prachtige hond! Ik wil Ilse en haar gezin heel veel sterkte wensen, als voormalig hondenmoeder weet ik hoe verdrietig het is om afscheid te moeten nemen van je diertje. Heel mooi gedaan Sanne, je bent een topper! X

Jolanda Verweijmei 10, 2013 - 12:20 pm

Wauw wat een prachtige foto’s!!!!!!!!!

Sandra Heldringmei 10, 2013 - 12:50 pm

Geweldig mooi en liefdevol vastgelegd!!

Linda de Nijsmei 10, 2013 - 1:30 pm

Prachtige opnames. Een mooi aandenken zus!

Wendy van Brakelmei 10, 2013 - 1:32 pm

Super mooi!

Marian van der Vlugtmei 10, 2013 - 1:35 pm

he ilse,wat zijn de foto’s mooi geworden,maurice heeft gelijk,hoe kan hij nou kiezen,ze zijn alllemaal prachtig…

Sylviamei 10, 2013 - 2:52 pm

Prachtige foto’s Sanne! Wat zal het moeilijk zijn om zo een shoot te doen, maar ook wel weer heel mooi en een prachtig aandenken voor de familie! ( kwam er net achter dat we vlak bij elkaar wonen hihi)

Ilse de Nijsmei 10, 2013 - 4:43 pm

Dit is nog maar een voorproefje!!! De rest volgt nog ;)

Sanne Van de Bergmei 10, 2013 - 5:55 pm

Dank je wel Diana!

Sanne Van de Bergmei 10, 2013 - 5:55 pm

Dank je wel Sandra!

Sannemei 11, 2013 - 12:43 pm

Hoi Silvia,
Dank je wel voor je reactie, en voor de complimenten! Woon je dichtbij de baasjes van Boris, of juist dichtbij mij?
Groetjes,
Sanne

Fien Bosvoordeapril 23, 2014 - 6:29 pm

Wij hadden ook een Rottweiler die Boris heette echt een ongelooflijke schat net als deze Boris op deze foto’s ik wil jullie alsnog veel sterkte toewensen mijn Boris is overleden omdat hij erg oud was(12 jaar heeft hij net mogen bereiken)

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu