Hoe vind ik de perfecte locatie voor de fotoshoot?

Hoe vind ik de perfecte locatie voor de fotoshoot? - Vragen die je jezelf kunt stellen tijdens je zoektocht naar de perfecte locatieHoe vind ik de perfecte locatie voor de fotoshoot?

Het kiezen van een geschikte locatie voor de fotoshoot lijkt een heel gedoe, maar hoeft niet moeilijk te zijn. Hier zijn een paar vragen die je jezelf kunt stellen tijdens het kiezen van een locatie:

  • Wat voor thema wil ik? Wil je stoere ‘urban’ foto’s van je hond, kies dan bijvoorbeeld een rustig plekje in de stad. Wil je een hele rustige achtergrond? Dan kan het strand of de duinen een geschikte optie zijn voor je. Wil je juist lekker veel groen in de foto’s? Het bos is dan het slimst.
  • Mag de hond er los? Heel belangrijk: mag de hond wel los in het gebied waar je foto’s wil laten maken? Het is het beste om te kiezen voor een plek waar de hond helemaal los mag, want dan hebben we geen last van hinderlijke riemen in de foto.
  • Hoe toegankelijk is het? Als we eerst drie kwartier moeten lopen om bij dat ene mooie plekje te komen, is de kans groot dat de hond inmiddels al behoorlijk moe is, en niet heel veel zin meer heeft om nog te poseren voor de foto. Om nog maar niet te spreken over onszelf, hihi ;-) Voor een pup is dit extra belangrijk: zij mogen per slot van rekening als ze nog heel klein zijn nog niet zoveel en lang bewegen. Je kunt in dat geval natuurlijk wel een speciale hondenkar meenemen tijdens de shoot, waar je de pup tussendoor in kunt doen, zodat hij of zij niet overbelast raakt.
  • Zijn we in een druk gebied? Als het gebied waar we foto’s gaan maken op bepaalde tijden druk bezocht wordt door andere baasjes en hun honden, dan is het misschien het beste om erheen te gaan op een moment dat het wat rustiger is. Het hondenstrand zal op zondagmiddag erg druk zijn bijvoorbeeld, en op maandagochtend veel minder. Zo zijn er minder afleidingen voor de hond, en zal het fotograferen een stuk makkelijker verlopen, ook voor hem of haar.

Zorg er boven alles voor dat je een locatie kiest waar jij en je hond je prettig bij voelen. Als de locatie bij jullie past, zie je dat ook veel beter terug in de foto, je hond (en jij zelf ook, als je mee gaat op de foto) zal veel relaxter op de foto staan :-)

Heb je dit blog gevonden door te zoeken op Locatie voor de fotoshoot of Fotoshoot hond?

Allereerst: welkom op mijn website! Kijk gerust lekker rond :-) Ben je zelf op zoek naar een hondenfotograaf, ben je benieuwd geworden naar meer van mijn werk, of wil je ook zo’n toffe fotoshoot boeken voor je hond? Bekijk dan mijn Portfolio Hondenfotografie, of check de Informatiepagina voor meer info over tarieven en mijn werkwijze!

Hoe vind ik de perfecte locatie voor de fotoshoot? – Vragen die je jezelf kunt stellen tijdens je zoektocht naar de perfecte locatie
Iris Elena Huntinkfebruari 10, 2016 - 7:26 pm

Super leuk. Hie heb ik zeker heel veel aan. Dit moet je vaker doen

Mirjam Romijnfebruari 10, 2016 - 7:31 pm

Wat een prachtige foto’s en wat een super mooie tips.

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu