Hoe kies ik de juiste accessoires voor tijdens mijn shoot?

Hoe kies ik de juiste accessoires voor tijdens mijn shoot - vijf tips voor het kiezen van de perfecte propsHoe kies ik de juiste accessoires voor tijdens mijn shoot? – Vijf tips voor het kiezen van de juiste props

Heb je weleens nagedacht over het feit dat er ontzettend leuke accessoires zijn die je kunt gebruiken tijdens de shoot? Accessoires, ook wel props genoemd, kunnen extra sfeer en diepgang geven aan de foto’s. 

Hier zijn een paar tips om de juiste accessoires of props te kiezen voor de fotoshoot voor je geliefde viervoeter:

  • Wees realistisch – Het is heel gemakkelijk om compleet door te slaan in het bedenken van een thema voor je fotoshoot, en daarbij jezelf gigantisch op de kosten te jagen. Kies een thema waarvoor je ook daadwerkelijk props kunt vinden, en houd hierbij ook rekening met de tijd van het jaar (in het voorjaar zal het bijvoorbeeld erg moeilijk worden om props in Kerstsfeer te kunnen vinden, hihi!)
  • Size matters – Hiermee bedoel ik dat de prop niet de overhand moet gaan nemen in de foto. Het draait nog altijd om je hond of kat, niet om de accessoires in de foto. Je geliefde viervoeter is het allerbelangrijkste! Zolang het dier niet ondergesneeuwd raakt, zitten we helemaal safe. Denk bijvoorbeeld aan een mandje waar het dier in kan zitten, of een lief klein knuffeltje om erbij te leggen. Of bijvoorbeeld een kerstmuts of een lief klein strikje!
  • Overdaad schaad – Neem niet teveel accessoires mee, dit zorgt ervoor dat het allemaal veel teveel wordt. Beter een paar kleine dingetjes meenemen, dan een hele berg.
  • Zorg dat het betekenis heeft – Neem bijvoorbeeld het allereerste speeltje van je hond mee naar de shoot, of het favoriete dekentje van je kat. Er zijn vast en zeker voor ieder dier wel items te bedenken die een speciale betekenis hebben voor jullie beiden.
  • Gebruik wat je hebt – Dit is eigenlijk heel simpel; je kunt het seizoen waarin we leven ook gebruiken om je accessoires uit te halen, denk bijvoorbeeld aan herfstbladeren in de herfst. Kost je helemaal niets!

Accessoires kunnen een perfecte toevoeging zijn aan je fotoshoot, maar houdt altijd in je achterhoofd dat het exact dat moet blijven: accessoires. Zolang de focus van de shoot op je huisdier blijft, kan het super tof zijn om wat leuke items mee te brengen :-) In de studio heb ik ook aardig wat accessoires klaarstaan en -liggen, daar kunnen we uiteraard ook gebruik van maken!

Heb je dit blog gevonden door te zoeken op ‘Accessoires voor tijdens mijn shoot’ of Fotoshoot Hond?

Allereerst: welkom op mijn website! Kijk gerust lekker rond :-) Ben je zelf op zoek naar een hondenfotograaf, ben je benieuwd geworden naar meer van mijn werk, of wil je ook zo’n toffe fotoshoot boeken voor je honden of je andere dieren? Bekijk dan mijn Portfolio Hondenfotografie, mijn andere portfolio pagina’s, of check de Informatiepagina voor meer info over tarieven en mijn werkwijze!

Hoe kies ik de juiste accessoires voor tijdens mijn shoot? – Vijf tips voor het kiezen van de juiste props
Iris Elena Huntinkfebruari 25, 2016 - 11:16 am

Super interssant hier ga ik zeker binnenkort iets mee doen.

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu