Dierenfotografie Tip – Laagstaande zon

Dierenfotografie Tip - Laagstaande zonDierenfotografie Tip – Laagstaande zon

Wie weleens een shoot bij mij geboekt heeft, of een workshop gevolgd heeft, weet dit waarschijnlijk al: ik fotografeer, wanneer we buiten foto’s gaan maken, het liefst bij een laagstaande zon. Dat heeft meerdere redenen. De belangrijkste is dat het licht dan gewoon echt vele malen mooier is dan midden op de dag. Midden op de dag is het licht vaak erg hard en fel, en dat geeft een minder mooie sfeer in de foto’s. Om nog maar te zwijgen over de harde schaduwen en dichtgeknepen ogen die je dan krijgt! Bovendien is het licht vaak ook mooier van kleur als de zon wat lager staat. Een mooi gouden randje rond de hond is prachtig, toch?

Daarnaast vind ik het super gaaf om een klein beetje zon in de foto mee te pakken, zoals bij de foto van Beer hierboven. Die schoot ik afgelopen winter op een prachtige mistige ochtend in de duinen, toen de zon net boven de bomen uit kwam. Het sfeertje was daardoor bijna magisch, zo mooi! Dit lukt alleen wanneer de zon laag genoeg staat, anders moet je vanuit hele rare hoeken gaan fotograferen namelijk ;-)

Werken jullie weleens met zonlicht in de foto’s? Deel je resultaat!

Wil je graag meer leren over Dierenfotografie? Volg dan eens een workshop! Meer informatie vind je op de workshoppagina op de website.

Dierenfotografie Tip – Laagstaande zon

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu