Dierenfotografie Tip – Geluidjes maken

Dierenfotografie Tip - Geluidjes makenDierenfotografie Tip – Geluidjes maken

De titel zegt het al: de tip van deze week gaat over geluidjes maken. Er is maar weinig schattiger dan een pup (of volwassen hond) die zijn of haar koppie scheef houdt omdat ergens een gek geluidje vandaan komt. Als dat geluidje van achter de camera komt, betekent dat natuurlijk dat ze met dat scheve koppie recht de camera in kijken, zoals Tess hierboven doet. Ze probeert er vermoedelijk achter te komen waar dat geluidje precies vandaan komt, en je ziet de radertjes in haar koppie bijna draaien, hihi! Zulke foto’s zijn altijd populair bij de baasjes, en terecht! Hier wordt toch iedereen blij van?

Ik doe dit door allerlei gekke dierengeluidjes te maken, en serieus: ik oefen er regelmatig op. Probeer het maar eens; ga op een rustig moment eens uitproberen hoeveel verschillende geluidjes je kunt maken. En test ze daarna eens uit wanneer je foto’s gaat maken van je hond. De één zal beter werken dan de ander, en de ene hond is ook de andere niet, maar uiteindelijk vind je er vast en zeker eentje die voor jouw hond werkt op dat moment. Wees hierbij vooral ook niet bang om een beetje voor gek te staan, ik heb weleens hele verbaasde gezichten van voorbijgangers op het strand gezien omdat ik plat op mijn buik lag te loeien als een koe. Maar ik heb wél die toffe foto van die hond kunnen schieten toen, en daar gaat het om!

Succes, en laat me weten welke geluidjes allemaal werken voor jouw hond!

Wil je graag meer leren over Dierenfotografie? Volg dan eens een workshop! Meer informatie vind je op de workshoppagina op de website.

Dierenfotografie Tip – Geluidjes maken

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu