Dierenfotografie Tip – Blij Ei

Dierenfotografie Tip - Blij EiDierenfotografie Tip – Blij Ei

Sommige hondenrassen staan bekend om hun enthousiasme en ‘blije karakter’, maar van iedere hond kun je een Blij Ei foto maken, gelukkig :-) Want zeg nu zelf, een foto waarbij de oortjes naar je toe gericht staan, en de hond recht de lens in kijkt met de bek ietwat (of helemaal) open, zijn foto’s waar we zelf ook blij van worden! Zulke foto’s geven ons een goed gevoel, omdat je kunt zien dat de hond op de foto het naar zijn of haar zin had ten tijde van het maken. 

Om dit voor elkaar te krijgen, hoef je meestal echt niet veel te doen. Zorg ervoor dat je een favoriet speeltje bij je hebt, iets lekkers, of maak een geluidje om de aandacht van de hond te trekken. Probeer zelf in te schatten welk hulpmiddel het meest geschikt is, sommige honden komen namelijk direct op je af gerend als ze zien dat je hun favoriete speeltje in je hand hebt. En onthoud: alles wat je gebruikt om de aandacht van een hond te lokken mag hij uiteindelijk ook hebben, dus als je klaar bent met je foto geef je dat speeltje of het snoepje natuurlijk aan de hond. Hij heeft per slot van rekening precies gedaan wat je wilde, en mag daar best voor beloond worden!

Deel je je resultaten weer met me?

Wil je graag meer leren over Dierenfotografie? Volg dan eens een workshop! Meer informatie vind je op de workshoppagina op de website.

Dierenfotografie Tip – Blij Ei

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu