Dierenfotografie Tip – Achtergrond kiezen

Dierenfotografie Tip - Achtergrond kiezenDierenfotografie Tip – Achtergrond kiezen

Veel mensen staan er niet zo heel erg bij stil, maar bij het maken van een goede (dier)portretfoto is niet alleen je onderwerp, maar ook de achtergrond heel erg belangrijk. Probeer er daarom bijvoorbeeld op te letten dat wanneer je je hond meeneemt naar het bos om foto’s te maken, er in de uiteindelijke foto geen boom uit de kop van je hond ‘groeit’. Dat wil zeggen: zorg ervoor dat dingen op de achtergrond niet op een rare manier uit het lichaam of de kop van het dier wat je aan het fotograferen bent komen zetten op de foto.

Probeer er daarnaast ook op te letten dat je een rustige achtergrond kiest, die voldoende bij je onderwerp vandaan is om, al dan niet door middel van beperkte scherptediepte, lekker wazig te worden.

Bij bovenstaande foto van de vijf Golden Retrievers heb ik gekozen voor een achtergrond zonder duidelijke takken, die lekker ver weg is en bovendien zelfs wat van de kleuren van de vachten van de honden bevat. Win-Win! Het geheel zorgt voor een rustige foto waar de honden lekker duidelijk in naar voren komen. Dat de honden zo geweldig meewerkten is overigens aan de opvoedkunsten van de baasjes te danken :-)

Wil je graag meer leren over Dierenfotografie? Volg dan eens een workshop! Meer informatie vind je op de workshoppagina op de website.

Dierenfotografie Tip – Achtergrond kiezen

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu