Dierenfotografie Hillegom – Mini fotoshoots voor honden en katten

Dierenfotografie Hillegom - Studio mini-fotoshoots huisdieren - katten en honden-5

Dierenfotografie Hillegom – Mini fotoshoots voor honden en katten

Afgelopen december nam een dierenarts uit de buurt contact met mij op, omdat hij zijn cliënten graag een kerstcadeautje in de vorm van een fotoshoot voor hun huisdieren cadeau wilde doen. Superleuk idee natuurlijk, en ik werkte er heel graag aan mee!

Afgelopen zondag was de eerste dag waarop de baasjes met hun honden en katten naar de studio konden komen voor hun mini fotoshoot, en het was een groot succes! In totaal kwamen er twaalf honden en vier katten op bezoek in de studio, en het waren stuk voor stuk enorme lieverds :-)

Als allereerste kwam Bob, de dierenarts die de fotoshoots geboekt heeft (de website van Dierenarts aan de Vliet vind je hier), langs met zijn kat Kees, en de hond van een cliënt, Golden Retriever Nina. Hierna waren de twee Dwergpinchers Dribbel en Pluto aan de beurt. Dribbel leek alles megacool te vinden, en kon van pure opwinding bijna niet stilzitten ;-) Pluto vond het allemaal iets spannender, maar ook hij wilde wel even poseren op het witte papier.

Eén van de volgende twee honden die binnenkwamen was een oude bekende van me: Rottweiler x Turkse Herder mix Medy (haar eerste fotoshoot kun je hier op het blog vinden). Zo leuk om haar weer eens te zien! Meestal zie ik honden en katten maar één keertje, en daarna niet meer, en ik vond het geweldig om te zien dat ze er nog net zo mooi uitziet als ruim een jaar geleden. Ze was zondag in de studio met haar nieuwe vriendinnetje Marie, en natuurlijk gingen ze ook even samen op de foto.

Na Medy en Marie was Luuk aan de beurt. Luuk is een Cavalier King Charles Spaniel op leeftijd, en hij deed alles lekker op zijn gemakje. Gelijk heeft hij natuurlijk! Na hem kwam Igor de Labrador x Golden Retriever mix op bezoek voor zijn mini fotoshoot, en wie mijn werk (en mijn eigen dieren) kent, weet dat ik een zwak heb voor zwarte Labs. Wat een mooie kerel!

Na de lunch kwam de vrolijke Bullterriër Champ op bezoek. Hij is een enorm energiek kereltje, en wilde liever niet zitten voor de foto. Geeft niks natuurlijk, een stoere staande foto is net zo tof! Hierna waren de twee Poedel dames Sadie en Maggie aan de beurt, twee heerlijk beweeglijke kleine dametjes, die gelukkig met een snoepje wel tot stilstand te krijgen waren ;-) Binji was de volgende die aan de beurt was, en zij vond het stiekem allemaal best eng, die flitsers en die camera. Gelukkig kon ze met een hoop knuffels en geruststellende woordjes van haar baasje wel zover gekregen worden om toch even op de foto te gaan!

Na nog een korte pauze waren de laatste twee groepjes alweer aan de beurt. Eerst waren er de twee vriendjes Joep en Tim, een hond en een kat, die zo heerlijk op hun gemak zijn bij elkaar dat ze graag naast elkaar zittend op de foto wilden. Wat ontzettend schattig!

Als allerlaatste van de dag waren de twee Burmezen Teun en Sofie aan de beurt. Wat een prachtige katten! Ik ben fan :-) Ze vonden de studio allebei wel erg spannend, vooral omdat er zo ontzettend veel gekke geurtjes hingen, van alle andere dieren die er die dag al geweest waren. Maar als echte diermodellen trotseerden ze hun angst, en poseerden ze allebei prachtig voor de camera. Super!

Ik vond het geweldig om met al deze lieve en mooie dieren kennis te hebben mogen maken, en ik hoop dat Bob en de cliënten van Dierenarts aan de Vliet blij zullen zijn met deze eerste foto’s! Zodra de rest van de foto’s klaar is, zal ik hier een link plaatsen naar de overzichtspagina met alle foto’s. Houd dit bericht dus in de gaten!

Update 23-2-2014
De foto’s zijn klaar! Jullie kunnen ze hier vinden: http://sannevdberg-fotografie.picturepresent.nl/MiniFotoshoots_Huisdieren__Dag_1/PhotoWall.aspx
Als je op een foto in het overzicht klikt, krijg je een uitvergrote versie van die foto te zien, met daarboven het fotonummer (achter ‘minifotoshootshuisdieren’). Alle eigenaars kunnen mij mailen via info@pet-portrait.nl, om me de fotonummers van de twee (of vier, wanneer je twee vouchers gekregen hebt) foto’s die je doorgestuurd zou willen hebben door te geven. Ik stuur de foto’s dan zo snel mogelijk aan je door. Mocht je meer foto’s willen bestellen, dan kan dat uiteraard! Via de winkelwagen-knop kom je in de webstore, waar je onder andere  afdrukken en digitale bestanden kunt bestellen. Mocht je vragen hebben, mail me dan gerust! Ik help graag :-)

Heb je dit blog gevonden door te zoeken op Dierenfotografie? Tof!

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer van mijn werk, of wil je meteen ook zo’n toffe fotoshoot boeken voor je huisdier? Check dan mijn Portfolios, of de Informatiepagina voor Dierenfotografie Standaard, voor meer info over mijn tarieven. Of neem direct contact met me op via het contactformulier!

Dierenfotografie Hillegom – Mini fotoshoots voor honden en katten
Mirjam Romijnfebruari 19, 2014 - 8:32 pm

Wat zijn ze mooi allemaal zeg… Super serie!

Mirjamfebruari 19, 2014 - 9:33 pm

Hey meisje,
Wat een werk zal dat geweest zijn, al die fantastische dieren op de foto te zetten… Maar het is je weer helemaal goed gelukt zeg. Wat een prachtige serie….
En wat ben ik trots…
Liefs van mij,
XXX

Elly Bennisfebruari 19, 2014 - 10:20 pm

Wat geweldig weer. Complimenten.
Gr. Elly

Sannefebruari 20, 2014 - 9:17 am

Dank je wel Elly!
Groetjes,
Sanne

Sarah Parkesfebruari 22, 2014 - 12:32 am

My poodles look ”scruffy’ – but that is how they are in everyday real life! :-) And I wanted to ‘see’ then like that.
You forgot to mention on your blog that Maggie is blind…….and on some parts of the mini-photoshoot you got Maggie to ‘look’ at the camera – which is not easy with a blind ‘headstrong’ dog! ;-)

Helen Scannellfebruari 23, 2014 - 11:12 am

Thanks for a lovely relaxing photo shoot for Mille and Bailey. Looking forward to seeing the end results.
Good luck.

Helen Scannellfebruari 23, 2016 - 4:59 pm

Hi again. It is two years today since Millie and Bailey had their photos taken by you but I never worked out how to get the photos. Bob said he would ask but maybe he forgot. Is it too late now? Thanks. Helen Scannell.

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu