Basis workshop Dierenfotografie bij Pet Portrait

Dierenfotografie workshops en cursussen - basisworkshop dierenfotografie

Basis workshop Dierenfotografie

Het fotograferen van dieren, zowel in de studio als buiten, is een leuke uitdaging die helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, als je de juiste kennis in huis hebt (en een gezonde portie geduld natuurlijk). Tijdens de ééndaagse Basisworkshop Dierenfotografie leer je in het kort de basis van je digitale spiegelreflexcamera, je leert alles over compositie en hoe je de compositieregels het beste toepast tijdens het fotograferen, en we bespreken hoe je het beste om kunt gaan met diermodellen en hun baasjes. Ook is er een praktijkgedeelte in de studio en een praktijkgedeelte buiten, waarbij we ook echt aan de slag gaan met fotograferen. Tussendoor kun je van alles aan me vragen en help ik je met alles waar je tegenaan loopt tijdens het fotograferen, en de foto’s die we maken tijdens de workshop kun je mooi gebruiken als basis voor je eigen portfolio!

Onderwerpen die aan bod komen:
 • Basis van de camera (o.a. diafragma, sluitertijd, ISO en programmakeuze)
 • Compositie (de compositieregels en waarom je die niet altijd hoeft te volgen)
 • Omgang met diermodellen en hun baasjes (hoe voorkom je stress en zorg je ervoor dat de shoot voor iedereen leuk is)
 • Studiotechnieken (flitsers opstellen en gebruiken)
  • Tijdens dit gedeelte zullen we een kat of een python gaan fotograferen (of allebei, afhankelijk van wat de cursisten zelf graag willen)
 • Buitentechnieken (achtergrond kiezen en natuurlijk licht gebruiken)
  • Tijdens dit gedeelte zullen we een hond gaan fotograferen
Wanneer en waar:

Op dit moment staat de volgende datum op de planning voor de workshop:

 • 15 juli 2017

De workshop zal plaatsvinden in de studio in Hillegom en zal van 9.00 tot 16.00 duren.

Kosten:

€95,- inclusief lesmateriaal, koffie en thee, en lunch. Er is ruimte voor maximaal 6 cursisten tijdens deze workshop. Let op! De workshop gaat alleen door wanneer er twee of meer aanmeldingen zijn.

Wat heb je nodig om deze workshop te kunnen volgen:

Een digitale spiegelreflexcamera

Inschrijven

Inschrijven kan door middel van onderstaand inschrijfformulier. Wanneer er geen inschrijfformulier zichtbaar is, is er geen nieuwe workshop gepland of is de komende workshop al helemaal vol. Nieuwe datums volgen zo snel mogelijk, en dan verschijnt het inschrijfformulier ook weer op de pagina :-)

Je kunt tijdens het inschrijven meteen betalen via iDeal, Paypal of Bancontact.


        
 • Prijs: 95,00 € Aantal:
  Bij 'Aantal' kun je invullen met hoeveel personen je de workshop wil komen volgen. Kom je alleen, vul dan 1 in :-)
 • 0,00 €

Ik stuur je zo snel mogelijk een bevestiging van inschrijving. De workshop gaat door wanneer twee of meer cursisten hebben ingeschreven, uiteraard krijg je daar zo snel mogelijk bericht van. Wanneer de benodigde inschrijvingen niet behaald worden, wordt de workshop geannuleerd en krijg je je betaalde cursusgeld volledig terugbetaald.

 

Vragen?

Voor vragen kun je altijd contact met me opnemen via het contactformulier van de website (zie bovenaan de website in het menu onder Contact), ik doe mijn best je vragen zo snel en uitgebreid mogelijk te beantwoorden!

Testimonials

Benieuwd wat eerdere cursisten van de Basisworkshop Dierenfotografie vonden? Hieronder lees je enkele ervaringen:

Vorig jaar een spiegelreflex camera aangeschaft met het idee om mijn dieren mooi op de foto te zetten. Maar zo makkelijk is dat niet. Toen ik de aangeboden workshop van Pet portrait zag op Facebook, heb ik mij meteen ingeschreven. Bang dat ik niet mee kon komen in deze cursus omdat ik mijn camera nog niet goed beheers werd door Sanne meteen weg gewuifd. Ze heeft alles duidelijk uitgelegd, en onze vragen duidelijk en geduldig beantwoord. Ik ben een stuk wijzer geworden en heb al mooie foto’s van mijn hond kunnen schieten!

– Laura

 

De fotoshop bij Sanne was leerzaam. Ik kan nu beter handmatig foto’s maken ipv van de auto knop te gebruiken. De lieve huisdieren van Sanne werkten ook super mee! Veel tips gekregen. Kortom het was een gezellige dag met niet te vergeten een heerlijke lunch!

– Annette

 

Heb op 8 maart Sanne’s Basisworkshop Dierenfotografie bijgewoond.  Dit is echt een aanrader voor de beginnende fotograaf.  Alle basisbegrippen worden doorgenomen en je kan daarna meteen aan de slag met het fotograferen van Sanne’s huisdieren in de studio en ook buiten.  Een informatieve en gezellige dag!

– Bjefke

 

Misschien tot ziens bij de volgende workshop dierenfotografie!

Menu