De eerste Basisworkshop Dierenfotografie – 8 maart 2015

Basisworkshop Dierenfotografie 8 maart 2015 - de dames zijn druk aan de slagDe eerste workshop Dierenfotografie – 8 maart 2015

Afgelopen zondag vond de eerste Basisworkshop Dierenfotografie plaats, in de studio in Hillegom. Natuurlijk was ik stiekem best een beetje zenuwachtig, maar ik had me uiteraard heel goed voorbereid, en het was geweldig! Van tevoren had ik niet kunnen inschatten hoe ontzettend leuk het is om je passie op deze manier te delen met anderen, en om anderen iets van je kennis te kunnen bijbrengen.

We begonnen ’s morgens vroeg, onder het genot van een lekkere kop koffie of thee, met het theoriegedeelte. Hierbij bespraken we kort de basis van de camera, en onderwerpen als compositie, werken in de studio en op locatie buiten, en de omgang met dieren en hun baasjes. Ik had mooie mappen klaargelegd met de nodige informatie die de deelnemende cursisten mee naar huis konden nemen zodat ze de info later nog eens rustig konden nalezen.

Na een heerlijke lunch, tot in de puntjes verzorgd door mijn ontzettend lieve vriend Jerome (die me overigens de hele dag geweldig geholpen heeft!), gingen we aan de slag met het praktijkgedeelte. We begonnen in de studio, met het fotograferen van kater Brutus. De dames konden één voor één aan de slag met fotograferen, en ondertussen werkte Brutus mee als een volleerd kattenmodel ;-) Hierna gingen we met labrador Juno naar buiten, om ook met natuurlijk licht te oefenen. Ook Juno werkte gelukkig geweldig mee! Tenslotte doken we weer de studio in, om nog wat meer te oefenen met Brutus, en om koningspython Reddy te fotograferen. Alledrie de dames zijn heel dapper aan de slag gegaan met het fotograferen van de slang, stoer hoor!

Tussendoor was er alle ruimte om lekker vragen te kunnen stellen, en ik hoop dat ik ieders vragen heb kunnen beantwoorden. Sowieso hoop ik natuurlijk dat de dames het een leuke dag vonden, en dat ze veel geleerd hebben! En uiteraard hoop ik dat ik in de toekomst misschien wat van hun dierenfotografie werk mag gaan aanschouwen!

Oh, en voor wie het stiekem nog niet geraden had: alle dieren die tijdens de workshop gefotografeerd zijn, zijn mijn eigen huisdieren :-)

Wil je ook zo’n toffe workshop Dierenfotografie volgen?

In april geef ik weer een workshop, en je kunt je nog inschrijven. Het inschrijfformulier vind je op de informatiepagina voor de basisworkshop dierenfotografie. Misschien tot volgende maand!

Lauramaart 11, 2015 - 7:06 pm

Ik vond het hartstikke leuk en wil zeker vaker workshops bij je volgen. Om de mooie foto’s hierboven terug te zien vind ik echt heel leuk. Uiteraard ook nog de complimenten aan jou vriend, want de lunch was echt super hoor!!!!

Groetjes Laura

Sannemaart 11, 2015 - 7:19 pm

Hoi Laura,
Super dat je de workshop zo leuk vond! En tot de volgende keer dan maar, hihi :-)
Ik zal de complimenten doorgeven aan Jerome!
Groetjes,
Sanne

Mirjam Romijnmaart 12, 2015 - 6:07 am

Wat heerlijk dat het zo goed gegaan is allemaal. Daar kun je met trots op terugkijken…

Volg mij op Instagram

@petportraitnl

Menu